Ciasto czekoladowe z cukinią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. ldealne na każdą okazję.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    3 jajka
    Szczypta soli
    3/4 kostki masła
    0,5 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 tabliczka czekolady mlecznej
    1 średnia cukinia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    W garnku umieść mleko, masło, czekoladę, kakao zagotuj, mieszaj aż masło i czekolada się rozpuści.
    Zostaw do wystygnięcia.
  • 2. Jajka ubij z cukrem, dodaj ostudzoną masę czekoladową, oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą na koniec dodaj cukinie. Mieszaj do połączenia składników.
  • 3. Blachę keksówkę o wymiarach 36x15 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować