CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ

4.49 (170 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciacho jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe!

Zamiast mąki wykorzystałam płatki owsiane, zamiast cukru – banany i daktyle.

Dzieki takim zamiennikom ciasto jest świetnym pomysłem dla osób na diecie albo osób z alergiami pokarmowymi.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 18-20 cm )

    * cukinia – ok. 250 g

    * płatki owsiane zmielone na mąkę– 1 szkl

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * kakao – 3 łyżki

    * miękki banan – 2 szt

    * daktyle suszone – ok. 150 g

    * masło orzechowe – 4 łyżki

    * jajko – 3 szt
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Ciasto czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Cukinię ścieramy na średnich oczkach, oprószamy szczyptą soli, odstawiamy na kilkanaście minut, odciskamy.

    Płatki zmielone na mąkę mieszamy z proszkiem d pieczenia i kakao.

    Banany miksujemy z daktylami i masłem orzechowym, dodajemy do płatków owsianych, a następnie wrzucamy cukinię.

    Jajka ubijamy na jasną puszystą masę, dodajemy do pozostałych składników i delikatnie, ale dokładnie mieszamy i wylewamy do tortownicy.

    Pieczmy ok. 35 minut w 180C.

    Studzimy i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czekolada Daktyle Kakao Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować