Ciasto czekoladowe bez jajek

5 (7 ocen)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Gdy okaże się, że w lodówce nie ma jajek i tak można przygotować coś słodkiego od kawy :)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kefiru
    180 g mąki mąki
    1/2 szklanki erytrolu
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 cukier waniliowy
    20 ml oleju
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sypkie składniki wymieszać w misce, dodać płynne i zmiksować na jednolitą masę. Przelać na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie kwadratowa 20x20 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut. Wystudzone ciasto przekroić na pół i przełożyć powidłami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Mąka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować