Ciasto Bounty

4.5 (158 ocen)

Wspaniałe dla wszystkich sympatyków kokosu;)

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 niepełna szklanka mąki
    pół szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    3 szklanki mleka
    1 budyń śmietankowy
    1/2 szklanka cukru
    25 dag wiórek kokosowych
    1 cukier waniliowy
    200 g margaryny

Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bounty

Ciasto bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić dodać cukier, żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
    Formę (o średnicy 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 170°C . Piec 25 minut.
  • 2. Krem :
    Ugotować 2 i 1/2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać wiórki kokosowe i gotować przez 20 min. Dodać margarynę. Budyń rozpuścić w 1/2 szklance mleka i dodać do masy kokosowej - wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
  • ciasto bon 3. Przestygniętą masę wylać na biszkopt wyrównać powierzchnie. Na całej powierzchni ciasta rozprowadzić polewę czekoladową i posypać migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować