Ciasto Babci Walerki

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty, pyszny piernik

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przyprawa do piernika,

    400g mąki,

    kostka palmy,

    3/4 szklanki cukru pudru

    1 szklanka cukru zwyklego

    5 jajek

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1 łyżeczka cynamonu

    1 porządna łyżeczka sody

    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto babci walerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier zwykły roztopic i dodac do tego szklanke wody i rozpuścic.. Margaryne utzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodac karmel zimny, mąke zmieszac z przyprawami a na końcu ubic piane z białek. Wszystkie wymienione produkty podajemy stopniowo i dlugo miksujemy. Piec 150-180 stopni celcjusza.

    Przełożyc po upieczeniu dzemem albo masa

    Masa

    margarynę utzeć z 1/2 szklanki cukru pudru zimny schlodzony budyń dodawać.

    smaczego

Porady

Piernik ten w najtańszych produktach zawsze się udaje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masa

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować