Ciastka z masła orzechowego i płatków jaglanych

0 (0 ocen)

  • 23 min
  • Dla 5 osób

To propozycja na zdrową przekąskę, która przy okazji zaspokoi ochotę na "coś" słodkiego. Ciasteczka idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz unikających cukru. Oprócz tego są naprawdę pyszne, delikatnie chrupiące i niesamowicie kusząco pachną!

  • 23 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • (około 10 sztuk)
    150g masła orzechowego
    50g ksylitolu (lub innego słodzidła)
    1 jajko
    100g płatków jaglanych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka z masła orzechowego i płatków jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe z ksylitolem należy utrzeć na puszystą masę, a następnie połączyć z jajkiem.
    Dodać płatki oraz proszek do pieczenia i całość wymieszać (najlepiej dłońmi) na jednolitą masę.
    Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.
    Każdą kulkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    (Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam widelcem, dzięki czemu na wierzchu uzyskały ciekawy wzorek.)
    Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 16-7 minut w 180 stopniach.
    (Posiadam piekarnik gazowy.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować