Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin. Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości. I ten kuszący zapach...
Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło orzechowe, cukier/ksylitol, wiórki oraz jajko umieścić w misce i całość połączyć za pomocą dłoni na jednolitą konsystencję.
Na końcu wmieszać maliny.
Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć z odstępami na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Kuleczki lekko docisnąć widelcem lub dłonią i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce.
(Ciastka początkowo będą delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji.)
Komentarze