Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin. Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości. I ten kuszący zapach...

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 12 ciastek)
    200g masła orzechowego
    100g cukru/ksylitolu
    50g wiórków kokosowych
    20g malin liofilizowanych
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe, cukier/ksylitol, wiórki oraz jajko umieścić w misce i całość połączyć za pomocą dłoni na jednolitą konsystencję.
    Na końcu wmieszać maliny.
    Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć z odstępami na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
    Kuleczki lekko docisnąć widelcem lub dłonią i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce.
    (Ciastka początkowo będą delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować