Ciastka Pina Colada

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałość tego deseru polega na zamknięciu w jednym małym ciasteczku tylu cudownych smaków!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleczko kokosowe: 1.5 szklanki
    - śmietanka kokosowa lub jogurt kokosowy: 0.5 szklanki
    - ciemny rum: 3 łyżki
    - osączony i rozgniciony ananas z puszki: 0.25 szklanki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - zmielone migdały: 0.67 szklanki
    - mąka: 0.33 szklanki
    - białka: 4 sztuki
    - ekstrakt migdałowy - krople: 3 sztuki
    - ekstrakt z wanilii - krople: 3 sztuki
    - niesolone masło: 12 dekagramów
    - masło do wysmarowania miseczek do zapiekania: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mleczko i śmietanę. Zagotować, zmniejszyć ogień i zredukować płyn do objętości 1 szklanki. Dodać rum i odstawić. Wysmarować tłuszczem 4 miseczki do zapiekania. Wyłożyć do nich rozgniecionego ananasa. Wymieszać cukier, migdały i mąkę. Dodać białka i wymieszać na gładką masę. Rozgrzać piekarnik do 180 - 190 stopni. Rozpuszczać masło do momentu kiedy zacznie brązowieć. Dodać do masy migdałowej. Przełożyć do miseczek z ananasem. Piec przez 20 minut do zbrązowienia. Polać od razu syropem kokosowym. Odstawić na 2 godziny lub na całą noc. Przed podaniem objechać brzegi nożykiem i wyjąć ciastka. Podawać na talerzyku. Posypać kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować