Pina Colada

4.5 (164 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 5 - 6 jajek

    MASA:
    puszka ananasa w plastrach
    budyń śmietankowy
    1 łyżka cukru
    4 żółtka
    kostka margaryny

    BEZA KOKOSOWA:
    4 białka
    1 szklanka cukru
    20 dag wiórków kokosowych
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA:
    Ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, żółtkami i cukrem. Zagotowujem. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo wystudzony budyń. Mieszamy z ananasami.
  • 2. BEZA KOKOSOWA:
    Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, mieszamy z wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Wkładamy do formy (25/35 cm.) i pieczemy 20-30 min. w temp. 170*C aż się zrumieni.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    Biszkopt - masa ananasowa - beza kokosowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować