Ciastka dynie z dżemem truskawkowym na halloween

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruchutkie i pyszniutkie.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko

    lukier:
    - 1 białko
    - około 1 szklanka cukru pudru
    - barwnik spożywczy pomarańczowy

    dodatkowo:
    - 0,5 słoiczka dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciastka dynie z dżemem truskawkowym na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wykrawamy ciasteczka foremką w kształcie dyni. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
  • 2. Lukier: Białko ucieramy z cukrem pudrem (cukier puder dodajemy stopniowo). Lukier nie może być ani za gęsty ani za rzadki. Lukier dzielimy na dwie części i jedną barwimy na jasno pomarańczową a drugą na ciemno pomarańczową. Połowę ciastek dekorujemy lukrem.
  • 3. Przekładanie: Ciasta przekładamy dżemem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować