Ciasteczka pełnoziarniste

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smak, który zachwyci każdego!

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850)
    2 żółtka
    200 gr margaryny
    2/3 szklanki cukru pudru
    1 łyżka śmietany 12 %
    2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasteczka pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagnieść, uformować kulę, owinąć folią i umieścić w lodówce minimum 1 godzinę.
  • 2. Rozwałkować ciasto, wycinać foremką i umieścić na blaszce do pieczenia.
  • 3. Piec w temperaturze 180 stopni około 13 minut.

Porady

Gdyby ciasto było za miękkie dodać trochę więcej mąki. Kontrolować czas pieczenia i ewentualnie skorygować o kilka minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować