Ciasteczka pełnoziarniste

4.92 (199 ocen)

Kruche ciasteczka w zdrowszej wersji i jak dla mnie smaczniejszej. Dzięki mące z pełnego przemiału smakują wspaniale.

Składniki:



  • 1 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
    100g masła
    1/2 szklanki cukru brązowego
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wystaw ocenę:

4.92 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz jajka włożyć do misy malaksera i pulsacyjnie zmiksować. Masło powinno być zimne. Wbić jajko i zmiksować. Zamiast malaksera można ciasto zagnieść na stolnicy. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie za pomocą widelca spłaszczać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C i piec przez 15min. Po wystudzeniu ściągać z papieru. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pełnoziarnista

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować