Ciasteczka kasztanowe

4.5 (162 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

będąc od niedawna na diecie bezglutenowej i bezmlecznej wymyśliłam te ciasteczka. Muszę przyznać, że bardzo ciekawe w smaku i choć mąka kasztanowa jest specyficzna, warto spróbować! Polecam :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka kasztanowa: 100 gramów
    - mąka ziemniaczna: 50 gramów
    - mąka z ciecierzycy: 50 gramów
    - miód (lub do smaku): 4 łyżki
    - olej rzapakowy (lub mniej - radzę dolewać po trochu przy mieszaniu ciasta): 0.5 szklanki
    - bakalie: 7 łyżek
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka kasztanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Składniki suche i bakalie (dowolne, to co się lubi), dobrze wymieszać w misce.
  • 2. Dodać płynny miód i po trochu olej. Mieszać łyżką aż masa zacznie się robić lepka i ciastowata, lecz nie lejąca.
  • 3. Ręką formować spłaszczone kuleczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w 200 stopniach, potem zmniejszyć temperaturę do 160 i piec jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Bez laktozy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować