Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę, obie mąki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder oraz jajko włożyć do miski i zmiksować, aż składniki się ładnie połączą.
2.Dodaj płatki czekoladowe oraz kandyzowaną skórkę pomarańczy. Jeszcze raz zmiksuj.
3.Ciasto przełóż na posypany mąką blatem i zagnieć ręcznie ciasto.
4.Uformuj wałek, lekko go płaszcz i przekrój na dwie połówki. Jedną zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki.
Drugą połówkę ciasta pokrój w cienkie plastry i ułóż na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Piec 15 mniut w rozgrzanym do 180stC piekarniku.
Po upieczenia pierwszej części, tak samo przygotuj drugą część ciasta z lodówki.
Porady
Ciasteczka są naprawdę wyśmienite, z wyczuwalną nutą pomarańczy.
Przepis znaleziony na portalu: www.mojeciasto.pl
Komentarze