Bambino-deser z lodami w tle

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny naleśnikowy deser z białą czekoladą lodami i owocami.Zimne lody sprawiają że czekolada w środku zamienia się w chrupiącą skorupkę,a potem wszystko zaczyna płynąć..mniam!

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 laska wanilii
    szczypta soli
    1 łyżeczka cukru
    3 jajka
    3 szklanki mleka
    1 łyżka oliwy
    olej do smażenia

    Nadzienie:
    20 dag białej czekolady
    150 g płatków migdałowych
    1/2 litra ulubionych lodów
    owoce:truskawki,kiwi,winogrona
    sos czekoladowy do deserów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bambino-deser z lodami w tle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Ciasto:
    Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać mleko wsypać mąki dodać szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto.
    Odstawić na pół godziny do lodówki po czym smażyć cienkie placki na niewielkiej ilości oleju na patelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu.
  • Roztapiamy białą czekoladę 2. Nadzienie:
    Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni.
    Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry.

    Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami polać sosem czekoladowym i resztą płatków i podawać natychmiast po przyrządzeniu.

    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować