Pyszny naleśnikowy deser z białą czekoladą lodami i owocami.Zimne lody sprawiają że czekolada w środku zamienia się w chrupiącą skorupkę,a potem wszystko zaczyna płynąć..mniam!
Bambino-deser z lodami w tle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać mleko wsypać mąki dodać szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto.
Odstawić na pół godziny do lodówki po czym smażyć cienkie placki na niewielkiej ilości oleju na patelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu.
2.Nadzienie:
Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni.
Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry.
Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami polać sosem czekoladowym i resztą płatków i podawać natychmiast po przyrządzeniu.
Komentarze