BRZOSKWINIOWA DELICJA

4.5 (173 ocen)

pyszne ciacho z owocami i delicjami tonące w galaretce na puszystym biszkopcie, rozpływa się w ustach

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżeczki kakao
    Krem:
    1 puszka brzoskwiń
    2 budynie waniliowe
    woda
    4 łyżki cukru
    4 łyżki cukru pudru
    1 ½ margaryny
    4 łyżki wiórek kokosowych
    DODATKOWO:
    2 paczki delicje
    galaretka brzoskwiniowa
    sok brzoskwiniowy
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z kremem Desery Ciasto

Brzoskwiniowa delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Piec ok. 25-30 min w 180 stopniach
  • 2. KREM:
    Osączyć brzoskwinie z soku, na soku ( 1 ½ szkl., jeśli nie ma tyle dopełnić wodą) i cukrze ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, dodać wystudzony budyń. 2 brzoskiwnie odłożyć, resztę pokroić w kostkę. Krem podzielić na 2 części do 1 dodać brzoskwinie, do 2 wiórki kokosowe.
  • 3. WYKONANIE:
    Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szkl. wrzącej wody. Biszkopt przekroić na 2 placki, nasączyć sokiem. Przełożyć kremem z brzoskwiniami, położyć drugi placek, posmarować kremem z wiórkami kokosowymi.Nasączyć delicje, układać na kremie, wolne przestrzenie wypełnić brzoskwiniami cienko pokrojonymi. Całość zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować