Chrust ziemniaczany

4.51 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Doskonale smakuje polany śmietaną.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 80 dag ziemniaków
    ● 3 szkl. mąki
    ● jajko
    ● 2 szkl. oleju
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.51 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrust ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy 25 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i mielimy.
  • 2. Żółtko oddzielamy od białka i wraz z mąką dodajemy do ziemniaków. Wyrabiamy. Białko ubijamy i mieszamy z ziemniaczanym ciastem.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy na ok. 4-mm placek. Kroimy w niewielkie romby, pośrodku każdego robimy nacięcie. Przez otwór przekładamy jeden
    koniec paska. Rumienimy w rozgrzanym głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować