Chrupiące schabowe

5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Ja gotuję na co dzień, a mąż w niedziele.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 cienkie plastry schabu
    5 dag orzechów laskowych
    2 dag łuskanych pestek słonecznika
    2 dag pestek dyni
    1 dag siemienia lnianego
    jajko
    sól, pieprz
    szczypta kurkumy
    olej do smażenia
    2 łyżki mąki
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy. Rozbijamy, oprószamy z obu stron solą, pieprzem i kurkumą. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
  • 2. Orzechy, słonecznik i dynię miażdżymy i mieszamy z siemieniem. Wsypujemy na talerz.
  • Chrupiące schabowe 3. Na jedym talerzu rozkłócamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Mięso obtaczamy
    najpierw w mące i jajku, a następnie w pestkach. Smażymy pod przykryciem
    po 3 minuty z obu stron.

Porady

● Orzechy, pestki słonecznika i dyni przed zmiażdżeniem warto sparzyć i osuszyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować