Chrupiące czekoladowe szyszki

4.48 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszne, chrupiące, malutkie słodkości z płatków kukurydzianych. Mają boski czekoladowy smak. Nie sposób poprzestać na jednym;)

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g cukru pudru
    300 g płatków kukurydzianych
    8 łyżek lejącego się miodu
    8 łyżek kakao
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chrupiące czekoladowe szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić masło z cukrem, miodem i kakao. Podgrzewać na małym ogniu aż składniki dobrze się połączą. Zdjąć z ognia, dodać płatki kukurydziane i dokładnie wymieszać.
  • 2. Najlepiej 2 łyżeczkami nakładać szyszki na folię aluminiową. Gdy zastygną przełożyć na talerz.
  • 3. Do szyszek można dodać też musli, rodzynki, orzechy. Też są pyszne ale należy pamiętać, by dodać wtedy odpowiednio mniej płatków kukurydzianych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować