Szyszki czekoladowe

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Na niedzielny deserek zamiast ciasta zrobiłam szyszki czekoladowe. Podane szybko zniknęły ze stołu.

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g czekolady gorzkiej – 3 opakowania
    120 g ryżu preparowanego
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( 530 ml.)
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szyszki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do garnka podgrzać nie zagotowywać, cały czas mieszać. Czekoladę połamać na kawałki , włożyć do gorącego mleka. Mieszać aż czekolada rozpuści się . Do masy wsypać ryż. Mieszać aż czekolada oblepi wszystkie ziarenka ryżu. Ręce nawilżyć wodą, formować kulki nadając kształt szyszek. Następnie wstawić do lodówki na około 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować