Chłodnik z czereśni

4.51 (162 ocen)

Latem cała rodzinka z chęcią je coś, co pozwoli się nieco ochłodzić, a dodatkowo jest smaczne:)

Składniki:

  • 1/2 kg wypestkowanych czereśni,
    3 szkl. jogurtu naturalnego,
    cukier waniliowy,
    szczypta cynamonu,
    ok. 1/2 szkl. cukru pudru (wg uznania).
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Chłodnik z czereśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć, osączyć na durszlaku, następnie połączyć z 1/2 szkl. przegotowanej zimnej wod i zmiksować blenderem na gęstą papkę. Dodać jogurty, cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę cynamonu. Wymieszać. Schładzać w lodówce. Podawać z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować