Kompot z czereśni

  • wyświetlono: 4007 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tradycyjny kompot, po który z przyjemnością sięgamy w jesienno- zimowe dni.

Joanna Tokarz

Składniki

Na 4 litrowe słoiki:

2 kg czereśni
16 łyżek cukru
woda przegotowana

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z czereśni

  • 1. Czereśnie myjemy, przebieramy, by usunąć nadpsute i wkładamy do słoików. Posypujemy 4 łyżkami cukru i zalewamy wodą, tak by przykryło owoce. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy w piekarniku.
    W tym celu ustawiamy je na blasze i wkładamy do zimnego piekarnika ustawionego na 120st C na 40 minut. Po wyłączeniu pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakilatoCzereśniekompot

Komentarze

Podobne przepisy

image-0nxagn8

Dodane przez: Di bloguje

Dżem z czereśni

Chyba każdy przyzna mi rację, jak...

Dżem z czereśni z szampanem

Dodane przez: alaaa

Dżem z czereśni z szampanem

Dżem na zimę z czereśni. Trochę...

dżem z czereśni

Dodane przez: marta625

Dżem z czereśni

Domowy dżem w słoiki

image-1a6sfnb

Dodane przez: ewuska2016

Dżem z czereśni

Domowy najlepszy

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: bogusia82

Kompot z wiśni na zimę

Prosty i szybki kompot z wiśni...

kompot z jabłek

Dodane przez: Kamala

Kompot z jabłek papierówek

Dostałam od Cioci dużo jabłek typu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE