Chłodnik z arbuzem

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wytrawny chłodnik z dodatkiem arbuza.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 szkl maślanki naturalnej
    2 łyżki koncentratu barszczu czerwonego
    200 g miąższu arbuza
    1 pęczek rzodkiewek
    6 średnich ogórków gruntowych
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy razem z rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Miąższ arbuza blendujemy na mus i przelewamy do miski. Do musu arbuzowego dolewamy maślankę i koncentrat barszczu, mieszamy. Dodajemy starte rzodkiewki i ogórki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Chłodnik podajemy schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować