Chlebek z grilla

4.93 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię robić chleb na każdego grilla. Wszyscy go uwielbiają!

Składniki:

  • ● 1 chleb niekrojony
    Farsz:
    ● 1/2 kostki masła (może być ziołowe lub śmietankowe)
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
    ● 250 g sera żółtego
    ● 1 serek topiony
    ● sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.93 (155 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na
    farsz miksujemy. Chleb kroimy
    na grube kromki, nie przecinając
    spodniej skóry. Przekładamy
    zmiksowaną masą.
  • 2. Owijamy szczelnie folią aluminiową
    (2-3 warstwy). Pieczemy
    na grillu ok. 30-40 minut,
    często obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować