Chleb pszenny bez zakwasu i drożdży

4.48 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 10 osób

Pyszny domowy chlebek z bardzo chrupiącą skórką:) Warto go przygotować samemu,ponieważ jest bardzo łatwy i tani w przygotowaniu :)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 450 g mąki pszennej typ 405
    150 g mąki pszennej typ 550
    2 łyżki otrębów pszennych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cukru
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    50 g sera żółtego
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 łyżki słonecznika łuskanego
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenny bez zakwasu i drożdży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy składniki mąki,otręby,proszek do pieczenia,cukier,sodę i sól. Następnie dodajemy jajko i mleko. Wrzucamy do tego starty żółty ser,zioła i słonecznik. Wszystko dokładnie wyrabiamy ręką. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto chlebowe wykładamy do keksówki, z wierzchu smarujemy lekko olejem.
    Chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 60 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować