REKLAMA

Chleb pszenny bez zakwasu i drożdży

wyświetlono: 44976 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Pyszny domowy chlebek z bardzo chrupiącą skórką:) Warto go przygotować samemu,ponieważ jest bardzo łatwy i tani w przygotowaniu :)

opublikowany: 11.11.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 450 g mąki pszennej typ 405
    150 g mąki pszennej typ 550
    2 łyżki otrębów pszennych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cukru
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    50 g sera żółtego
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 łyżki słonecznika łuskanego
Ocena:

(średnia 4.5 z 149 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy składniki mąki,otręby,proszek do pieczenia,cukier,sodę i sól. Następnie dodajemy jajko i mleko. Wrzucamy do tego starty żółty ser,zioła i słonecznik. Wszystko dokładnie wyrabiamy ręką. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto chlebowe wykładamy do keksówki, z wierzchu smarujemy lekko olejem.
    Chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 60 min.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: malika89 malika89

Chleb bez zakwasu

Przepis na łatwy w przygotowaniu chlebek z chrupiącą skórką.

kategoria: Pieczywo opublikowany: 13.01.2015 | wyświetlono: 7460 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: SłodkiZapachMalin SłodkiZapachMalin

chleb BEZGLUTENOWY z mąką konopną - bez drożdży, bez zakwasu

bez glutenu, smaczny i zdrowy

kategoria: Pieczywo chleb opublikowany: 11.02.2017 | wyświetlono: 1626 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE