1 kg miesa mielonego
3 puszki czerwonej fasoli
3 puszki pomidorow
1 przyprawa do chili lub 2-3 lyzki przecieru pomidorowego i papryka chili w proszku
1 cebula
czosnek 1-2
1 puszka kukurydzy
1 słoik pieczarek pokrojone na plasterki (nie musi byc)
1 czerwona papryka
Chili con carno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podsmazyc na oliwie z cebula i czosnkiem, dodac chili i dusic,dodac papryke,przecier pomidorowy,pomidory z puszki z sokiem i gotowac pod przykryciem 15-20 min. Dodac fasole,kukurydze i pieczarki i gotowac 5 min,w razie potrzeby doprawic sola.
Porady
Żęby zapasteryzować nalezy gorace danie włożyć do słoików zakręcic i pasteryzować na sucho.
Komentarze