Chili con carno

0 (0 ocen)

Potrawa jest pyszna. Można ją pasteryzować

Składniki:

  • 1 kg miesa mielonego
    3 puszki czerwonej fasoli
    3 puszki pomidorow
    1 przyprawa do chili lub 2-3 lyzki przecieru pomidorowego i papryka chili w proszku
    1 cebula
    czosnek 1-2
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik pieczarek pokrojone na plasterki (nie musi byc)
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmazyc na oliwie z cebula i czosnkiem, dodac chili i dusic,dodac papryke,przecier pomidorowy,pomidory z puszki z sokiem i gotowac pod przykryciem 15-20 min. Dodac fasole,kukurydze i pieczarki i gotowac 5 min,w razie potrzeby doprawic sola.

Porady

Żęby zapasteryzować nalezy gorace danie włożyć do słoików zakręcic i pasteryzować na sucho.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować