CHILI CON CARNE

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Danie pożywne idealne na chłodne dni

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z szynki

    1 Fix Knorr Pikantne Bolognese z Chili

    1 puszka pomidorów 400g

    1 papryka czerwona

    1 puszka fasoli czerwonej

    2 łyżeczki przecieru pomidorowego

    3 łyżki ketchupu pikantnego

    3-4 ząbki czosnku

    1 średnia cebula

    sól, pieprz, zioła prowansalskie

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić razem na oleju dodając przyprawy.

    2. Do przesmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy aż zmięknie.

    3. Następnie dodajemy mięso mielone i dusimy pod przykryciem.

    4. Dodajemy Fix Knorr, pomidory z puszki z zalewą i odsączoną fasolę z puszki, następnie przecier i ketchup.

    5. Wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut.

    6. Gdy ktoś woli ostrzejsze może doprawić sobie do smaku.

    Można podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso mielone Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować