Cheeseburgery z jajkiem

5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pomysł podsunął mi mąż, i dobrze było go posłuchać. Sadzone jajka, najlepiej z lekko ściętym żółtkiem, sprawiają, że burgery są bardziej soczyste i smaczniejsze. Płynne żółtko rozlewa się na całą kanapkę tworząc pyszne połączenie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 4 bułki do hamburgerów
    - 4 kotlety do hamburgerów
    - 4 listki sałaty zielonej
    - 4 plasterki pomidora
    - 4 plasterki czerwonej cebuli
    - 8 plasterków świeżego ogórka
    - 4 jajka smażone ( sadzone)
    - 4 plasterki żółtego sera
    - ketchup
    - sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery Jajko

Cheeseburgery z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Sałatę opłukać, warzywa obrać, pokroić w plasterki. Cebulę lekko posolić, odłożyć na 10 min, aby skruszała.
    2 Bułki rozkroić, na górną część położyć plasterek sera. Ułożyć na blaszce do piekarnika i zapiec do rozpuszczenia sera.
    3Złożenie burgera: Na dół bułki wcisnąć ketchup, położyć listek sałaty, usmażony kotlet, następnie pomidora, krążek cebuli, dwa plasterki ogórka, na sam koniec ułożyć usmażone jajko, polać sosem czosnkowym i przykryć górą bułki.

Porady

- zamiast gotowego mięsa można zrobić kotlety z mięsa mielonego lub z fileta z piersi kurczaka - zamiast bułek do hamburgerów można użyć zwykłych kajzerek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować