PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sznycle z jajkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/37/af8bfafb07a748235dd3da320c9359ce0860de3e.jpeg38882592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sznycel-z-jajkiem-5
500 g mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
1 ząbek czosnku
70 g bułki tartej
100 ml mleka
1 jajko
pieprz
sól
majeranek
80 g żółtego sera
5 małych jajek
pieprz
sól
majeranek
koperek
Sposób przygotowania przepisu:
Sznycle z jajkiem
1.
Do miski utrzeć na tarce cebulę i czosnek, dodać mięso, bułkę wymieszaną z mlekiem, jajko i przyprawy i sól do smaku. Wyrobić tak jak na tradycyjne kotlety. Podzielić na 5 części i zrobić kształt placka z wyższym rantem dookoła. Tak żeby zmieściło się surowe jajko. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wyjąć blachę z piekarnika i 1/3 z całości sera, rozłożyć do wgłębień.
3.
Na ser wybić jajko. Posypać majerankiem, pieprzem i odrobiną soli.
4.
Resztę sera rozłożyć dookoła żółtek.
5.
Wstawić z powrotem do piekarnika i piec jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypać koperkiem.
KH_02-2016
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze