Cebulowe schabowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne kotlety schabowe. Aromatyczne od cebuli, soczyste od marynowania w mleku, po prostu pyszne :)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 400 g schabu
    1 duża cebula
    ok. 2 szklanek mleka
    sól
    2 jajka
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Cebulowe schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem. Przełożyć do miski przekładając pomiędzy nie plastry cebuli. Zalać mlekiem, odstawić na noc do lodówki.
  • 2. Zamarynowane mięso wyjąć z mleka, panierować kolejno w mące, a potem roztrzepanymi z solą jajkami. Smażyć z obu stron na tłuszczu.

Porady

Jeśli bardzo nam się spieszy, mięso można pozostawić do marynaty na ok. 3 godz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować