Cebulowe schabowe

5 (165 ocen)

  • 35 min

Pyszny cebulowy posmak. Najczęściej podaję je z pieczarkami i zasmażaną kapustą.

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg. schabu
    2 cebule
    2 jajka
    6 łyżek mąki
    6 łyżek tartej bułki
    pieprz ziołowy
    sól
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowe schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oczyszczamy z błon, kroimy na 6 plastrów i rozbijamy. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Rozbite plastry schabu doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Każdy obsypujemy pokrojoną cebulą. Następnie nakładamy na siebie i zawijamy w folię spożywczą, a potem wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki.
  • 2. Przygotowujemy w oddzielnych naczyniach: mąkę, rozbełtane jajka i bułkę tartą. Każdy kotlet obtaczamy najpierw w mące, potem w jajkach, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy olej lub smalec i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować