Cebulowe kotlety z karkówki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne soczyste kotlety z czerwoną cebulką w bardzo chrupiącej panierce.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki wieprzowej
    5 plasterków czerwonej cebuli
    sól morska
    pieprz kolorowy

    semolina
    jajko
    panierka z bagietki (https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulka-nietarta)

    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Cebulowe kotlety z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na mięsie układamy po plasterku cebuli.
    Mięso rozbijamy przez folię spożywczą. Cebula powinna się rozdrobnić podczas rozbijania i przylegać do mięsa.
  • bułka 2. Kotlety oprószamy semoliną, następnie zanurzamy w rozmąconym jajku, a na koniec panierujemy w okruszkach z bagietki
    Kotlety smażymy na rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

Przepis na panierkę> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulka-nietarta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować