Cebulowe kotlety

5 (162 ocen)

Pyszne kotlety pieczone w piekarniku o wspaniałym aromacie i smaku

Składniki:

  • - 4 porcje schabu
    - 3 cebule średnie
    - 2 łyżki musztardy francuskiej
    - przyprawa grill lub (swoją ulubioną )
    - sól
    - pieprz
    - 4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Cebulowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulowe kotlety 1. - Plastry schabu roztłuc tłuczkiem do mięsa posypać troszkę solą i pieprzem
    - Każdy plaster posmarować musztardą
    - Wyłożyć mięso w naczyniu do zapiekania, pod każdy plaster dać łyżkę oleju
  • 2. - Cebulę posiekać na drobną kostkę ,włożyć na mięso
    - Delikatnie z wierzchu posypać przyprawą wstawić do piekarnika nagrzanego 230 stopni po chwili zmniejszyć na 200 stopni zapiekać aż cebula się zrumieni ok 45- 50 minut

Porady

Ja zapiekałam w sylikonowej foremce do pieczenia ciasta fajnie się zapieka Radzę ostrożnie solić bo musztarda i przyprawa też zawierają sól

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować