Zapiekane kotlety z karkówki

4.5 (149 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pierwszy raz gościły na moim stole przez pomyłkę , zamiast schabu rozmroziłam karkówkę i tak powstało nowe danie które na pewno nie raz zastąpi zapiekane schabowe z serem i pieczarkami :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Na 10 cienkich kotlecików:
    1/2 kg karkówki
    300 g pieczarek
    2 cebule
    10 plastrów sera żółtego
    mąka
    sól , pieprz , przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Zapiekane kotlety z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę przekrawamy na 10 kotlecików , oprószamy przyprawami , panierujemy delikatnie w mące , obsmażamy z obu stron.
    Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w piórka smażymy na maśle z odrobina pieprzu.
    Karkówkę układamy na blachę na każdą kładziemy łyżkę farszu (rozkładając po całości kotleta) i plaster sera.
    Zapiekamy ok. 10/15 min w 180% st.
    Podajemy gorące z ziemniaki lub kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym.

Porady

Karkówka będzie smakowała idealnie na ostro z dodatkiem chili i czosnku, ja tym razem podałam wersję łagodną .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować