Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron, biały ser i szczypiorek - idealne połączenie smaków:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg półtłusty: 500 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
    - makaron cannelloni (12 sztuk rurek:)): 12 sztuk
    - śmietana kremówka 30%: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa twrogowa 1. Ser rozdrabniamy, dodajemy jajko masło, przyprawy mieszamy
  • dodajemy szczypiorek 2. dodajemy posiekany szczypiorek - mieszamy
  • napełnione rurki cannelloni 3. napełniamy nasze rurki,i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • zalewamy śmietaną 4. zalewamy śmietaną
  • pieczemy 5. pieczemy 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
    Piekę przez 30 minut pod przykryciem, potem zdejmuje pokrywę i piekę 10 minut odkryte canneloni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować