Burito

4.51 (166 ocen)

  • 30 min

Danie z kuchni meksykańskiej

  • 30 min

Składniki:

  • 5 tortilli pszennych 25 cm
    350 g mięsa mielonego
    duża cebula
    5 łyżek sosu meksykańskiego z czerwoną fasolą
    200 g sera żółtego
    kilka liści sałaty lodowej
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Burito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać do niej mielone mięso i całość podsmażyć do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Na koniec do tego wlać sos i zamieszać.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach a sałatę poszatkować.
  • 3. Tortillę obsypujemy żółtym serem i wkładamy do mikrofalówki na minutę-półtorej. Następnie na tortillę nakładamy porcję mięsa oraz sałaty i całość zwijamy.
  • 4. Podobnie postępujemy z pozostałymi tortillami. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Cebula Fasola czerwona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

image-26p7d4c

To może cię zainteresować