Burgery bez glutenu i bez... bułki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak, to możliwe! Pyszne i zaskakujące danie, świetnie smakuje, zaspokaja głód i dodaje energii. Czegóż chcieć więcej? Jest to zmodyfikowana wersja przepisu Anny Lewandowskiej

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 awokado
    2-4 plasterki pomidora
    listki roszpunki
    kilka plasterków boczku
    oliwa lub olej kokosowy do smażenia
    sól, pieprz, papryka ostra (lub słodka), kurkuma, bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery bez glutenu i bez... bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka starannie oczyszczamy z błonek, myjemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Powstałą masę obficie przyprawiamy do smaku za pomocą podanych przypraw, formujemy niewielkie, płaskie placuszki
  • 2. Placuszki smażymy z obu stron (najlepiej pod przykryciem), często zmieniając strony, dodajemy plasterki boczku, podsmażamy; w między czasie obieramy i ścieramy awokado na tarce
  • 3. Układamy piętrowo na talerzu: placuszek, listki roszpunki, boczek, masa z awokado, pomidor i wieńczymy całość drugim placuszkiem, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować