Tak, to możliwe! Pyszne i zaskakujące danie, świetnie smakuje, zaspokaja głód i dodaje energii. Czegóż chcieć więcej? Jest to zmodyfikowana wersja przepisu Anny Lewandowskiej
30 min
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 awokado
2-4 plasterki pomidora
listki roszpunki
kilka plasterków boczku
oliwa lub olej kokosowy do smażenia
sól, pieprz, papryka ostra (lub słodka), kurkuma, bazylia, oregano
Burgery bez glutenu i bez... bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka starannie oczyszczamy z błonek, myjemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Powstałą masę obficie przyprawiamy do smaku za pomocą podanych przypraw, formujemy niewielkie, płaskie placuszki
2.Placuszki smażymy z obu stron (najlepiej pod przykryciem), często zmieniając strony, dodajemy plasterki boczku, podsmażamy; w między czasie obieramy i ścieramy awokado na tarce
3.Układamy piętrowo na talerzu: placuszek, listki roszpunki, boczek, masa z awokado, pomidor i wieńczymy całość drugim placuszkiem, smacznego!
Komentarze