Pizza bez glutenu.

4.49 (148 ocen)

  • 1 godz. 55 min

Jesteś na diecie bezglutenowej i tęsknisz za pizzą? Wypróbuj mój przepis!

  • 1 godz. 55 min

Składniki:

  • 1 szklanka (140g) uniwersalnej mąki bezglutenowej
    10g świeżych drożdży
    1/3 szklanki ciepłej wody
    1 łyżka oliwy
    szczypta soli i ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza bez glutenu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, dodajemy oliwę i zaczyn, dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia - moje ciasto rosło ponad godzinę.
  • 2. Po wyrośnięciu wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką, wałkujemy w kształt koła, zawijamy brzegi i układamy ulubione dodatki - u mnie sos, ser, pieczarki, tuńczyk, papryka, kukurydza i suszone pomidory. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 210 stopni ok 30 minut.

Porady

Jeśli nie musisz rezygnować z glutenu, zamiast mąki bezglutenowej użyj po prostu mąki pszennej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.12 (450 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Domowa pizza bez drożdży

To może cię zainteresować