Bułki twarogowe z miętą

0 (0 ocen)

Pieczywo o strukturze razowca. Takie bułki z pewnością zupełnie odmienią śniadanie.

Składniki:

  • Składniki na 25 sztuk

    Ciasto:
    około 4 szklanki mąki pszennej + do oprószenia dłoni
    500 g twarogu półtłustego
    5 jajek
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    1 pęczek mięty
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
    pieprz biały mielony (ilość wg uznania)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody

    Do posmarowania:
    1 małe jajko
    1 łyżeczka śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bułki twarogowe z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki twarogowe z miętą 1. W misce utrzeć twaróg z jajkami, dodać olej i mleko i ponownie utrzeć. Miętę i czosnek posiekać - dołożyć do miski. Dodać przyprawy, proszek do pieczenia i sodę. Całość wymieszać. Na końcu dodać mąkę i wyrobić ciasto.
  • Bułki twarogowe z miętą 2. Formę (38 x 29) wyścielić papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto podzielić na 25 części. Omączonymi dłońmi z każdego kawałka toczyć wałek, a następnie zawinąć go w ślimaczka, podwijając jeden koniec pod spód.
  • Bułki twarogowe z miętą 3. Tak przygotowane bułlki ułożyć na papierze. Wierzch każdej posmarować jajkiem zmieszanym ze śmietaną.
  • Bułki twarogowe z miętą 4. Piec około 20 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować