Ekspresowe bułki twarogowe

4.99 (193 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ekspresowe bułeczki twarogowe. Z wyglądu nie idealne, ale idealnie nadają się na śniadanie, ponieważ smakują wyśmienicie. A najlepsze jest to, że przygotujecie je zaledwie w 30 minut. Polecam

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 bułeczki:

    – 200g twarogu półtłustego (drobno mielonego)

    – 3 jajka

    – 150g mąki żytniej razowej

    – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca czerwona i sól)
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Ciasta

Ekspresowe bułki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z jajkami i przyprawami, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Masa nie będzie wyglądać jak zwarte ciasto, ale nie dodawajcie więcej mąki inaczej Wasze bułki będą twarde po upieczeniu. Mokrymi dłońmi podzielić ciasto na 4 równe części, uformować kulki i delikatnie je spłaszczyć. W razie potrzeby jeszcze raz nawilżyć dłonie. Wyłożyć bułki na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować