Bułki nadziewane pieczarkami

4.5 (146 ocen)

  • 10 min

Jedno z ulubionych dań mojego dzieciństwa delikatnie urozmaiciłam dodając odrobinę sera pleśniowego ;) Polecam :)

  • 10 min

Składniki:

  • 4 bułki
    30 dag pieczarek
    pęczek szczypiorku
    1 jajko
    łyżka keczupu
    starty ser żółty (ok. 100g)
    łyżeczka sera blue cheese
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Ser

Bułki nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Starte na dużych oczkach pieczarki podsmażamy doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy do nich łyżkę ketchupu, jajko i szczypiorek, mieszamy.
  • 2. W bułkach wydrążamy dziurki i nadziewamy je pieczarkami. Posypujemy startym serem i pokruszonym serem blue.
  • 3. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować