Bułeczki z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Na kolację, na śniadanie i na piknik idealne bułeczki z niespodzianką na zimno lub na ciepło.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 600 gramów
    - drożdże suszone: 7 gramów
    - margaryna Kasia: 100 gramów
    - mleko: 250 mililitrów
    - sól: 1 łyżeczka
    - żółtko: 2 sztuki
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - kurkuma: 0.5 łyżeczki
    - kiełbasa regionalna: 3 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - mozzarella w bloku: 150 gramów
    - pieprz kolorowy: 2 szczypty
    - kucharek smak lata: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułeczki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmieszać z drożdżami.
    Margarynę stopić i ostudzić.
    Mleko lekko podgrzać.
    Do miski wsypać mąkę z drożdżami, dodać margarynę, żółtka, mleko, sól, pieprz cayenne i kurkumę i wyrobić ciasto.
    Gdy ciasto jest wyrobione przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
    W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę.
    Gdy lekko przestygnie dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę, kucharka i pieprz i wymieszać.
    Wyrośnięte ciasto jeszcze raz chwilkę wyrobić, podzielić na 15 części.
    Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, na środek nałożyć po łyżce farszu i zlepiać tworząc kuleczki.
    Bułeczki okładać w papierkach do muffinek zlepieniem do dołu.
    Z wierzchu posmarować je rozmąconym białkiem.
    Bułeczki odstawić do wyrośnięcia.
    Wyrośnięte bułki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować