BUDYNIOWE PLACUSZKI NA MAŚLANCE Z BANANEM

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Placuszki mogą być nie tylko śniadaniem, ale również podwieczorkiem lub kolacja,każda pora jest dobra na placuszki ;) Serdecznie zapraszam :)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 170 g mąki
    200 ml maślanki
    1 budyń waniliowy
    20 g ksylitolu
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 banan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Budyniowe placuszki na maślance z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka roztrzepać z ksyitolem. Następnie dolewać maślankę i mieszać trzepaczką. Dodać olej i połaczyć dokładnie. W osobnej misce wymiesać mąkę, budyń i proszek. Partiami dodawać do mokrych składników i wymieszać dokładnie.
  • 2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Odstawić na 7-10 minut na bok. Następnie rozgrzać patelnię i kłaść po łyżce ciasta. Na cieście ułożyć po 3-4 plastry banana. Smażyć do zrumienia z obu stron. Podwać z cukrem pudrem, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować