Budyniowe babeczki z serem

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Rozpływają się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:

    5 małych jajek
    1,5 szklanki mąki
    mały proszek do pieczenia
    budyń śmietankowy
    0,5 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    0,5 szklanki mleka
    1-2 łyżeczki kakao
    1/3 szklanki oleju

    NADZIENIE:

    200 g twarogu
    łyżka cukru
    cukier waniliowy
    2 żółtka
    2 łyżki kefiru
    płaska łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Budyniowe babeczki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na jednolitą masę.
  • 2. Składniki na nadzienie rozrobić widelcem.
  • 3. Do foremek wyłożonych papierkami do babeczek nakładać niewielką porcję ciastas, następnie na środek - nadzienie i przykrywać kolejną porcją ciasta.
  • 4. Piec 40 minut w 200 stopniach.
  • 5. Po upieczeniu, babeczki wystudzić, wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.

Porady

Idealnie smakują popijane zimnym mlekiem lub herbatą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować