Babeczki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne , podzielne i szybkie do zrobienia

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 4 jajka
    * 200 g mąki
    * 200 g cukru
    * 200 g margaryny
    * 1 duży budyń czekoladowy bez cukru
    * 1 duży budyń śmietankowy bez cukru
    * Cukier waniliowy
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * Blaszka do babeczek
    * Papierowe foremki
    * Cukier puder
    * Garść orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki budyniowe 1. Jajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Do powstałej masy dodajemy posiekane orzechy .Taka masę dzielimy na dwie części . Do jednej części dodajemy budyń czekoladowy a do drugiej budyń śmietankowy .Dokładnie mieszamy .
    Z każdej porcji wychodzi około 12 babeczek. Do pieczenia najlepiej użyć specjalnej blaszki . Do każdej formy wlewamy ciasto. Tak około 3/4 każdej foremki powinno być zapełnione. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Należy sprawdzić przez wyjęciem drewnianą wykałaczką do szaszłyków czy babeczka jest w środku przepieczona. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować