Babeczki Budyniowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Te babeczki wychodzą równie delikatne i puszyste jak babeczki biszkoptowe do koszyczka, nie lubię gumiastych i zbitych muffinek dlatego zawsze dążę aby taka babeczkę przyjemnie się jadło, te takie są więc zapraszam Was do upieczenia, do koszyczka będą w sam raz ;)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 10 małych babeczek/muffinek (na foremki które widać na zdjęciu wyjdzie mniej)

    3 jajka
    100 ml śmietany 30 %
    1/2 szkl cukru
    1/2 szkl maki
    1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żółtka oddzielamy od białek.
    2. Białka ubijamy na sztywno.
    3. Następnie tymi samymi końcówkami ucieramy żółtka z cukrem.
    4. Dodajemy śmietankę, przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i budyniami, wszystko mieszamy bądź miksujemy na najniższych obrotach.
    5. Na sam koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie całość.

    Ciasto przelewamy do natłuszczonych forem lub do papierowych foremek i pieczemy w 180 stop przez 30-35 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować