BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ I MASŁA ORZECHOWEGO

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam kaszę jaglaną za jej smak i zdrowe właściwości.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka chudego mleka
    2 łyżki kaszy jaglanej
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka masła orzechowego
    1 banan
    kilka migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z kaszy jaglanej i masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem.

    Mleko przelać do rondelka.

    Kaszę wsypać do mleka.

    Gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.

    Pod koniec dodać miód i masło orzechowe. Mieszamy.

    Następnie wszystko zblendować na konsystencję budyniu.

    Podawać z pokrojonym bananem oraz migdałami.


    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować