PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ ORKISZOWĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ŚWIETNY POMYSŁ NA ZDROWY OBIAD

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej
    200g mielonego mięsa z indyka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    majeranek


    2 duże papryki
    olej rzepakowy
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kaszą orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę.

    Olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy cebulę i smażymy.

    Gdy cebula zeszkli się dodajemy mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek.

    Smażymy ok. 15-20 minut, do momentu, aż mięso będzie przysmażone.

    W międzyczasie doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

    Ugotowaną kaszę mieszamy z usmażonym mięsem i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą, pieprzem czy majerankiem.

    Papryki myjemy i odkrawamy górną część. Ze środka papryki wydrążamy nasiona.

    Wydrążone warzywa napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią.

    Nafaszerowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy 1/2 szklanki wody.

    Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-40 minut.


    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować