Bruschetty z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory kroję w plastry. Cebulę i czosnek obieram. Cebulę kroję w drobną kostkę, a czosnek drobno siekam. Pomidory kładę na talerzu posypuję cebulą i czosnkiem, solą i pieprzem , skrapiam połową oliwy i lekko mieszam. Talerz wstawiam do lodówki. Ser kroję w plastry. Bagietkę kroję ukośnie i skrapiam resztą oliwy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę aż kromki się zrumienią. Zmniejszam temperaturę do 120 stopni i wyjmuję blachę
2.Na każdą grzankę kładę plaster pomidora, przykrywam plastrem sera. Ponownie wstawiam do piekarnika i zapiekam ok. 5 min aż ser się roztopi.
3.Wyjmuje z piekarnika i posypuje szczypiorkiem. Podaje na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu.
Komentarze