Minitarty z pomidorami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe tarty z ciasta francuskiego, wyłożone pomidorami i mozzarellą, przyozdobione świeżą bazylią - jak w słynnej włoskiej sałatce Caprese. Idealne na przyjęcia.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie
    pomidory czerwone
    (żółte pomidorki koktajlowe - można dodać, ale nie trzeba)
    mozzarella
    świeża bazylia
    pieprz ziołowy
    żółtko do posmarowania brzegów ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Caprese Przekąski

Minitarty z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Minitarty z pomidorami i mozzarellą 1. Z ciasta francuskiego okrągłą foremką wycinamy krążki, Całość smarujemy rozmąconym jajkiem. W środku każdej tarty układamy po plasterku czerwonego i żółtego pomidora oraz kawałek mozzarelli.
  • Minitarty z pomidorami i mozzarellą 2. Tarty pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni C.
  • Minitarty z pomidorami i mozzarellą 3. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować